фото: PixabayОт много годините планетата е обект на сериозни изследвания. Ето

...
фото: PixabayОт много годините планетата е обект на сериозни изследвания. Ето
Коментари Харесай

Учени: Древен потоп е имало на Червената планета

фото: Pixabay

От доста годините планетата е обект на съществени проучвания. Ето до какви заключения се доближи: 

Червената планета е идната огромна дестинации, която  и галактическите организации желаят да проучат в елементи. Невероятното количество снимков материал и информация, която изпращат марсоходите ни разрешават да разбере доста елементи за Марс.

Специфичната конструкция и състав на планетата през днешния ден са свързани с извънредно сухи и скалисти терени, разредена атмосфера и доста неразкрити секрети, пише digital.bg.

Въпреки сегашни си тип учените са уверени, че в предишното изискванията на Марс са били доста по-подходящи за поддържане на микроорганизми и бактерии. Още в края на предходната година, което е едно от най-ярките доказателства, че историята на планетата е обвързвана с подводни водни басейни.

Maрсоходът Curiosity още веднъж прикова вниманието на учените, защото откри доказателства за античен потоп на " алената " планета с древен измерения. Почти несъмнено тези процеси са провокирани от конфликт на Марс с галактическо тяло, което има внушителни размери и най-вероятно е метеорит, който трансформира напълно климата.

Невероятните наводнения датират от преди 4 млн. години и са се случили в регион, който е прочут като кратера Гейл. Настоящата информация разкрива съществуването на дълбоки вълнообразни структури в марсианските скали, които са с височина от десетина метра и са ситуирани на разстояние 140 километра един от различен.

Първоначалните прогнози на NASA са, че кратера Гейл е бил населен преди да се случи конфликта с метеорит. Съществуват и известни сходства сред въпросния потоп на  и сходни структури на нашата планета, породени от топенето на ледни шапки преди повече от два милиона години.

В умозаключение ще отбележим, че това е първият път, когато се откриват сходни структури под повърхността на планетата и занапред ще стават обект на нови проучвания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР